Rail Baltic ja selle pooldajate kolm osavat suhtekorralduse nippi (15)

Toomas Kiho
, Akadeemia peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho. 
Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kahe aasta eest avaldasid 101 Eesti kodanikku Postimehes ühiskirja Rail Balticu (RB) asjas. Teemakohaseid appikarjeid on Eesti kultuuritegelastelt lisandunud õige mitu ja üha suurema allkirjade arvuga, kuid märkimisväärseid muudatusi pole RB plaanidesse ometi tehtud. Ka loodus- ja vabakondlike organisatsioonide pöördumised ning kohtuasjad pole kaasa toonud muutust.

Jätkatakse justkui pimesi ikka samal rajal, raporteerides aeg-ajalt uutest töövõitudest – oktoobris ilmus Postimehe vahel markantne RB propagandaleht Järgmine Peatus. Seesugune kindlameelne ühesuunaline minek on suhtekorralduslikult muidugi osav nipp: luuakse mulje, et kõik on ammuilma otsustatud, peamised poliitilised jõud ja kogud on plaani heaks kiitnud ja pole mingit võimalust kurssi väärata – viigu see ükskõik kuhu. Euroopa raha tuleb tingimata vastu võtta.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles