Video: Vanemuine mängib väikestele ja suurtele muinasjutulist armastuslugu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise suures majas esietendub 24. novembril koguperemuusikal «Kaunitar ja koletis». Lavastaja Georg Malviuse sõnul on see mõeldud neile, kellele meeldib hea muusika, kes armastavad muinasjutulisi, maagilisi, müstilisi ja ilusad lugusid ning kes usuvad armastusse.

Väikestele ja suurtele vaatajatele mõeldud lavastus algab südametu printsi karistamisest. Nõid muudab ta isekuse eest sarviliseks ja küürakaks koletiseks. Et uuesti ilusaks meheks saada, peab ta õppima armastama kaunist noort neidu. Üks selline tulebki lossi, kuhu koletis on vangistanud tema isa, ja neiu jääb isa asemele vangistusse.

Eilehommikuses läbimängus, mil on tehtud ka siinne video, oli koletise osas René Soom (sama osa on ära õppinud ka Kalle Sepp), kaunis neiu Belle oli Saara Kadak (võib olla ka Kärt Anton) ja isa kehastas Andres Mähar (teises koosseisus Simo Breede).

Helilooja Alan Menkeni kirjutatud muusikali «Kaunitar ja koletis» aluseks on filmikompanii Disney Pictures aastal 1991 toodetud muusikaline animafilm. Vanemuise teatril on õigused lavastada muusikali uus versioon. Lavastus on disneylik: vaatajate ees on rohked tantsu- ja laulunumbrid, fantaasiaküllased kostüümid ja efektne lavakujundus, rääkimata näitlejate meisterlikult esitatud karakteritest.

Lisaks nimetatud näitlejatele on trupis Aivar Tommingas või Lauri Liiv, Silver Laas või Juss Haasma, Mihkel Tikerpalu või Oliver Timmusk, Merle Jalakas või Ele Millistfer, Anett Viinalass või Nele-Liis Vaiksoo, Norman Salumäe või Saamuel Pilpak, Karmen Puis või Kristina Vähi jt.

Lavastuse muusikajuht on Martin Sildos. Kaasa teeb Vanemuise ooperikoor, balletitrupp ja sümfooniaorkester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles