Politsei kutsub helkurikõnnile

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkur.
Helkur. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eeloleval esmaspäeval korraldab politsei koos maanteeameti ja abipolitseinikega üle Eesti aktsiooni «Helkuriga sõbraks», millega rõhutatakse vajadust muuta end pimedal aastaajal liikluses nähtavaks.

Viis aastat tagasi Lõuna-Eestis helkurikõndide tavale aluse pannud politseikapten Rainer Rahasepp ütles, et helkurikõnd on igal aastal koondanud ja toob ka tänavu üle Eesti kokku külakogukonnad, sõpruskonnad ja paljud teised aktiivsed ning eeskujulikud inimesed.

«Igal aastal satub liiklusõnnetustesse kümneid helkurita jalakäijaid, kellest osa paraku ka hukkub. Inimelu on aga liiga kallis hind ükskõik milliseks õppetunniks. Seepärast kutsumegi kogukondi üles ennetavalt eeskujuks olema, end ja oma lähedasi helkiva elupäästjaga varustama ning teisigi abivajajaid nähtavaks tegema,» ütles politseikapten.

Eestimaa eri paigus toimuv helkurikõnd saab alguse 26. novembril kell 18 ning vältab tunni. Politseile, abipolitseinikele ja maanteeameti ekspertidele oodatakse seejuures appi kõiki, kes hoolivad kodukandi liiklusturvalisusest ja soovivad teedel end ohtu seadvad mustad tondid särama panna. End aegsasti helkuriga varustanud eeskujulikke noori premeeritakse helkurikõnnil šokolaadimedaliga.

«Helkuriga sõbraks» toimumiskohad ja tarvilikud kontaktandmed leiab prefektuuri Facebooki lehelt. Lisaküsimuste korral palutakse ühendust võtta politseinikuga, kes teie piirkonnas ennetusüritust korraldab. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles