«Rohkem kui vaenlase rakette kardame hübriidsõda» (3)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhkemata rakett 2015. aasta veebruaris Kramatorskis. Neli aastat tagasi käis linnast üle sõda, kuid hübriidsõda jätkub seal endiselt.
Lõhkemata rakett 2015. aasta veebruaris Kramatorskis. Neli aastat tagasi käis linnast üle sõda, kuid hübriidsõda jätkub seal endiselt. Foto: Volodõmõr Šuvajev/AFP/SCANPIX

Välisministeeriumi Idapartnerluskeskuse korraldatud tutvumisreisil Eestis käisid ajakirjanikud Ukrainast, teiste hulgas Valeria Pimkina ja Andrei Romanenko, mõlemad on Donetski oblastist Kramatorski linnast. Pimkina töötab veebiportaalis Kramatorsk Post ja Romanenko uudistekanalis open.dn.ua.

2014. aasta suvel, kui konflikt Ida-Ukrainas oli iga päev rahvusvahelises meediapildis, jäid meelde kaks linna: Kramatorsk ja Slovjansk. Venemaa eriteenistused okupeerisid koos separatistidega esialgu mõlemad linnad, kuid Ukraina vägede eduka vasturünnakuga vabastati need varsti. Sellest on möödas üle nelja aasta. Osa Ukrainast on endiselt okupeeritud, kuid Kramatorskis on siiski rahuaeg.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles