Alli Rutto jäi passita (15)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alli Rutto.
Alli Rutto. Foto: Birgit Püve

Ehkki siseminister Andres Anvelt lubas Abhaasias elava eestlanna kodakondsuse asjus peatset lahendust, ei ole Alli Ruttol tänasest enam Eesti passi. Aegunud passi asemel uue välja andma pidanud politsei- ja piirivalveamet lükkab vastutuse siseministeeriumile – enne kui pole selgust, kas kodakondsusseadust hakatakse muutma, ei saa Ruttole uut passi anda.

Eile hommikul pärast ärkamist avas Arnold Rutto esimese asjana arvuti, et kontrollida politsei- ja piirivalveameti (PPA) kodulehelt, kas ema saab viimaks kätte oma passi ja ID-kaardi. See on viimasel ajal kujunenud osaks tema päevarutiiniks.

«Taotlus on menetlusse võetud,» on kiri ekraanil öelnud juba aga viimased kolm kuud. Nii ka eile, mil tema ema Alli Rutto pass kaotas kehtivuse.

See tähendab, et poliitikute kõlavatest lubadustest hoolimata on Alli Ruttol endiselt väga keeruline oma asju ajada. Kui ta tahaks Eestisse lastele ja lastelastele külla sõita, siis passita ta seda teha ei saa.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles