Pakistanis hukkus Hiina konsulaadi lähedal tulistamises kaks politseinikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani julgeolekujõud Karachi Hiina konsulaadi ees.
Pakistani julgeolekujõud Karachi Hiina konsulaadi ees. Foto: AKHTAR SOOMRO / REUTERS / SCANPIX

Pakistani sadamalinnas Karachis ründasid tundmatud relvastatud isikud Hiina konsulaati, tulevahetuses hukkusid kaks politseinikku ja kõik kolm ründajat, teatasid võimud. 

Mehed üritasid konsulaati tungida, kuid turvamehed peatasid nad kontrollpunktis, ütles kohalik politseiametnik Javaid Alam Odho. 

«Tulevahetuses sai kaks politseinikku surma ja üks rängalt viga,» lisas ta. 

Keegi Hiina diplomaatidest konsulaadis kannatada ei saanud. 

Rünnaku võtsid omaks Pakistani edelaprovintsi Belutšistani separatistid. «Meie viisime selle läbi ja meie tegevus jätkub,» ütles rühmituse Belutšistani Vabastusarmee (BLA) kõneisik Geand Baloch.

Ründajad jooksid konsulaadile tormi vahetult pärast kelle üheksat, avades esmalt tule turvameeste pihta. Neil õnnestus peaväravast sisse tungida ja hoonesse siseneda, ütles kohalik politseiülem Mohammad Asfaq.

Pakistani julgeolekujõud piirasid piirkonna kiiresti ümber ning võtsid tund aega kestnud tulevahetuse järel olukorra kontrolli alla. 

Sotsiaalmeediasse postitatud fotodelt võis näha piirkonnas kerkimas suitsu.

BLA on vaid üks rühmitustest, mis tegutseb riigi suurimas ja vaeseimas provintsis, mida on aastaid räsinud poliitiline, sektantlik ja etniline vägivald. 

Julgeolekujõud on viimaste aastatel suutnud olukorda leevendust tuua, kuid harvu rünnakuid leiab endiselt aset. 

Üks Pakistani lähemaid liitlasi Hiina on investeerinud viimastel aastatel riiki miljardeid dollareid taristuprojekti tarvis, mille eesmärgiks on ühendada Hiina Xinjiangi Uiguuri autonoomne piirkond Araabia merega. 

Hiina-Pakistani majanduskoridor on üks suuremaid projekte Pekingi üks vöö üks tee algatuse raames, mis peaks teedevõrgustiku ja meretranspordiga hõlmama 65 riiki. 

Karachi on Pakistani suurim linn ja rahanduskeskus ning Belutšistani naaberprovintsi Sindhi pealinn. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles