Mayeri trepp läbis põhjaliku noorenduskuuri

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mayeri trepp.
Mayeri trepp. Foto: Kesklinna valitsus

Vabaduse väljakult Harju mäele viiv Mayeri trepp läbis remondi, ühtlasi said värske ilme treppi kaunistavad vaasid ning trepile paigaldati turvalisust tõstev valgustusega käsipuu.

«Mayeri trepi astmete ja vaaside korrastamine ning käsipuu paigaldamine läks maksma ühtekokku umbes 20 000 eurot. Lisaks tellisime Mayeri trepile ka infotahvli, mis paigaldatakse lähiajal,» ütles abilinnapea Andrei Novikov.

Töid tegid Aruna Ehitus ja Paul Uibopuu Restitutor OÜ, korrastustööde muinsuskaitselist järelevalvet tegi EKS Invest OÜ.

Vanalinnas korrastati lõppeval aastal ka Toompea tugimüüre, millele kulus ühtekokku peaaegu 110 000 eurot. Suuremad tugimüüri korrastustööd viidi läbi Stenbocki maja juures Patkuli trepi ja vaateplatvormi naabruses. «Tugimüürile paigaldati ka uus valgustus. See on osa suuremast projektist, mille raames Tallinna kommunaalamet uuendab kogu Tallinna vanalinna müüride valgustuse,» ütles Novikov.

Mayeri trepp.
Mayeri trepp. Foto: Kesklinna valitsus

Põhjalikult rekonstrueeriti Nunne tänava ääres asuv Kitseaed - taastati tänavalt haljasalale viivad trepid, rajati jalgrajad ja haljastus ning skulptuuri juurde paigaldati pingid. Korrastati ka haljasala tagune Toompea tugimüüri lõik.

Kadrioru pargis restaureeriti Belvedere Apollo kuju, mis sai tagasi oma originaalse elevandiluukarva tooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles