Soome suurima lipumasti avamine lükati turvakaalutlustel jälle edasi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp.
Soome lipp. Foto: Caro / Marius Schwarz / Scanpix

Saja meetri kõrgune lipumast, mis peaks hakkama hoidma ligi korvapalliväljaku suurust riigilippu, on läinud maksma juba 800 000 eurot, kuid selle avamine lükkub muudkui edasi.

Soome ja Euroopa kõrgeima lipumasti avamistseremoonia on taas edasi lükatud, sest hiigelehitis ei vasta riigi turvanõuetele.

Soome kaguosas asuva Hamina linna ametnikud teatasid, et ei heiska 6. detsembril Soome iseseisvuspäevaks lippu hiiglasliku masti otsa, nagu algselt plaanitud. Otsus võeti vastu esmaspäevasel volikogu istungil.

Lipuvaraas oleks pidanud olema turismiatraktsioonina kavandatud projekti Flag World keskpunktiks. Algselt plaaniti mast valmis saada eelmise aasta maikuuks, et tähistada Soome lipu sajandat aastapäeva. Alates sellest on projekti saatnud pidev ebaõnn.

Masti valmistas Vene ettevõte Amira Group, hiiglaslik lipp tehti aga Soomes ja annetati Hamina linnale.

Vene ehitusfirma on kasutanud ohutusnõuete hindamisel Ameerika Ühendriikides kasutusel olevat süsteemi, mis ei vasta Soome standarditele.

Linna võimud on võtnud probleemide osas ettevõttega ühendust ja teatanud, et kavatsevad koostada mastile iseseisva hindamise koostöös Soome ettevõttega  A-Insinöörit.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles