Hindust kaitseliitlane: «Kui vaja, lähen Eesti eest sõtta!» (24)

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charnjit Moudgil kuulub kaitseliitu ja on valmis Eesti riiki kaitsma.
Charnjit Moudgil kuulub kaitseliitu ja on valmis Eesti riiki kaitsma. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees /

17 aastat tagasi Indiast Eestisse õppima tulnud, hiljem siin pere loonud ja eesti keele kenasti ära õppinud Charnjit Moudgil otsustas nelja aasta eest Kaitseliitu astuda. Ta kinnitab, et on vajadusel valmis oma uue koduriigi eest ka sõtta minema.

«Pole hullu,» ütleb hääl telefonis vaevumärgatava pehme aktsendiga. Eelmine kord, kui kohtumises kokku leppisime, suhtlesime inglise keeles, nüüd aga vastab vestluskaaslane minu teate peale, et jään pisut hiljaks, kenas eesti keeles. Just see «pole hullu» jääb mind kokkusaamise järel kummitama. Mõtlen, et kui võõrsilt tulnu kasutab eesti keeles juba selliseid väljendeid, siis võibki teda juba peaaegu eestlaseks pidada.

Charnjit Moudgil võtab Eesti osaks olemist tõepoolest väga tõsiselt. Lisaks keeleoskusele on tal Eesti kodakondsus, ning kuna uue koduriigi tulevik on talle oluline – seda kinnitab ta meie kohtumise jooksul korduvalt –, otsustas nelja aasta eest ka Kaitseliitu astuda.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles