Amazoni Hispaania töötajad läksid mustal reedel streigile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni pakk.
Amazoni pakk. Foto: BRIAN SNYDER / REUTERS / SCANPIX

USA jaehiiu Amazoni Hispaania suurima logistikakeskuse töötajat läksid musta reede ostupühal streigile, teatasid töötajate ametiühing ja ettevõte, kirjutas AFP.

Amazoni Madridi lähistel asuva San Ferandno de Henarese keskuse töötajad on juba kuid nõudnud kõrgemaid palku ja paremaid töötingimusi ning on streikinud ka varem sel aastal.

Ei ole selge, kui paljud töötajad streigivad, kuid ametiühingu CCOO esindaja Ana Berceruelo ütles uudisteagentuurile AFP, et logistikakeskuse töö on täielikult peatatud.

«Veokeid ei lasta sisse, välja ka mitte,» ütles ta.

Amazon seevastu teatas, et «suurem osa hommikuse vahetuse töötajatest» on tööl ja haldavad tellimusi.

Logistikakeskus avati 2012. aastal, seal töötab umbes 2000 inimest ja lisaks Hispaaniale tarnitakse sealt kaupu ka mujale Euroopasse, ütles ametiühingu esindaja. Streigi põhjuseks on tema sõnul muutus töötingimustes, mis tõi kaasa haigushüvitiste ja puhkuste vähenemise.

Amazon tõrjus pressiteates ametiühingu etteheiteid ja teatas, et selle töötajatel on «konkurentsivõimeline palk, kõik hüved ja innovaatilised õppeprogrammid».

Streik on planeeritud 23-24. novembrile. Sel aastal on mitmeid streike plaanitud veel ka detsembriks, sellistele päevadele, mil Amazonil on tavapäraselt palju tellimusi, lisas Berceruelo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles