Mõnus hommikusöök! Vürtsikad ja tomatised hommikumunad
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikusöök ei pea sugugi olema igav – tervislik võib olla ka maitsev!
Felixi toidublogija Britt Paju jagab imelahedat hommikurooga, mida võib vabalt süüa kehakosutuseks ka muul ajal.
Vürtsikad ja tomatised hommikumunad
Vaja läheb:
- 4 muna
- karp (390 g) tomatipüreed
- purk konservkikerherneid
- 1 paprika
- 1 punane sibul
- 2 küüslauguküünt
- peotäis lehtkapsalehti
- 1 punane tšilli
- 1 sl oliiviõli
- hakitud peterselli või koriandrit
- maitseaineteks 1 sl punast veiniäädikat, 1 loorberileht, 1 tl kurkumit, 0,5 tl vürtsköömneid
Valmistamine:
Kuumuta pannil sibulat ja küüslauku. Lisa tšilli, paprika ja loorber, kurkum ja vürtsköömned, lisaks sorts vett. Lase 5 minutit kaane all haududa. Seejärel lisa äädikas, kikerherned, tomatipüree. Lase kaane all 10 minutit valmida.
Sega hulka lehtkapsas, lisa munad. Lase segamata kaane all veel valmida, kuna munad sobivalt küpsed. Raputa peale hakitud peterselli või koriandrit.