Mõnus hommikusöök! Vürtsikad ja tomatised hommikumunad

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Hommikusöök ei pea sugugi olema igav – tervislik võib olla ka maitsev!

Felixi toidublogija Britt Paju jagab imelahedat hommikurooga, mida võib vabalt süüa kehakosutuseks ka muul ajal.

Vürtsikad ja tomatised hommikumunad

Vaja läheb:

  • 4 muna
  • karp (390 g) tomatipüreed
  • purk konservkikerherneid
  • 1 paprika
  • 1 punane sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • peotäis lehtkapsalehti
  • 1 punane tšilli
  • 1 sl oliiviõli
  • hakitud peterselli või koriandrit
  • maitseaineteks 1 sl punast veiniäädikat, 1 loorberileht, 1 tl kurkumit, 0,5 tl vürtsköömneid

Valmistamine:

Kuumuta pannil sibulat ja küüslauku. Lisa tšilli, paprika ja loorber, kurkum ja vürtsköömned, lisaks sorts vett. Lase 5 minutit kaane all haududa. Seejärel lisa äädikas, kikerherned, tomatipüree. Lase kaane all 10 minutit valmida.

Sega hulka lehtkapsas, lisa munad. Lase segamata kaane all veel valmida, kuna munad sobivalt küpsed. Raputa peale hakitud peterselli või koriandrit.

Vaata ka videoretsepti!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles