Saaremaal ei lisandu uuel aastal ühtegi mustkattega teed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Meelis Meilbaum

Maanteeamet ei plaani järgmisel aastal Saaremaal ühtegi kruuskattega riigiteed mustkatte alla viia, sest saar on mustkatete ehituses muudest Eesti piirkondadest paremas seisus, kirjutab Saarte Hääl.

«Eesti piirkonnad on mustkattega teede osas erinevalt arenenud, kusagil planeeriti rohkem kergliiklusteid või oli kruusateede võrk tihedam, Saaremaa mehed panid rohkem rõhku tolmuvabadele katetele,» ütles ameti Lääne regiooni hooldusvaldkonna juht Hannes Vaidla.

Tema sõnul käis elu varem nii, et investeeringud jaotati laiali ja vastavalt kohalikule vajadusele otsustati rahastatavad objektid, mille eest tuli seista eelarve kaitsmisel maanteeameti juhtkonnas. Tema sõnul tuleb saarlastel selle eest tänu öelda Aleksander Kollole ja Toomas Magusale, kes on teinud ära suure töö just kruusatee ääres elavate inimeste elupaikade parandamisel.

Nüüd aga plaanitakse kruusateede remondil või teele uue katte ehitamisel kõik tegevused riigipõhiselt. Kruusa- ja asfaltteed seatakse ühtsesse pingeritta ning tekib ülevaade, kus on vajadus kõige suurem.

Hannes Vaidla sõnas, et kui teelõigu keskmine ööpäevane liiklusintensiivsus on kuni 50 autot ööpäevas, tuleb see ehitada tolmuvabaks. Eesmärk on jõuda selleni 2030. aastaks.

Maanteeamet investeeris lõppeval aastal riigieelarvest Saaremaal riigiteede remondiks kolm miljonit eurot, mille eest jätkati muu hulgas Kuivastu maantee taastusremonti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles