Aasta prokuröriks nimetati riigiprokurör Vahur Verte

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu, Vahur Verte, Lavly Perling.
Urmas Reinsalu, Vahur Verte, Lavly Perling. Foto: André Altjõe

Eile tähistas prokuratuur oma 100. aastapäeva ning tunnustas parimaid prokuröre, töötajaid ja koostööpartnereid. Aasta prokuröriks nimetati riigiprokurör Vahur Verte, kes on kohtusse viinud Eesti raskeimad narkokuriteod ning mitmete kuritegelike grupeeringute juhid.

Riigi peaprokurör Lavly Perling selgitas, et riigiprokurör Vahur Verte on viimaste aastate jooksul viinud kohtu ette arvukalt kuritegelike ühenduste liidreid ning ühenduste liikmeid ja tänu tema juhitud kriminaalasjadele on pandud lõpp Eesti fentanüüliga üle ujutanud inimeste tegevusele.

«Vahur Verte rolli raske organiseeritud kuritegevuse vastases võitluses on võimatu üle hinnata, tema juhitud kriminaalmenetlused on kohtu ette viinud nii mõnegi inimese, kes on pidanud ennast seadustest kõrgemal seisvaks. Tegemist on äärmiselt intelligentse, tööka ja pühendunud prokuröriga, kes samal ajal on inimesena meeldiv ja tasakaalukas ning kolleegina sõbralik ja usaldusväärne,» lisas peaprokurör Perling.

Lisaks tunnustati ka ringkondade parimaid prokuröre. Põhja ringkonna parimaks tunnistati ringkonnaprokurör Arika Almann, Lõuna ringkonna parimaks nimetati abiprokurör Margit Pärn, Viru ringkonna parimaks eriasjade prokurör Günter Koovit ning Lääne parimaks ringkonnaprokurör Merry Tiitus.

Aasta ametniku tiitliga tunnustati Riigiprokuratuuri konsultanti Kaspar Urmas Oja, kes hiljuti läbis edukalt abiprokuröri eksami ning alustab järgmisel aastal tööd prokurörina.

Aasta koostööpartneritena tunnustati loovagentuuri Velvet prokuratuuri sajanda aastapäeva puhul tehtud näituse eest ning kaitsepolitseiametnikku Urmas Umblejat.

Aasta prokuröri aunimetusega tunnustatakse silmapaistvate töötulemustega prokuröre alates 2002. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles