Kaja Kallas: saabuvate valimiste põhiteema on maksud ja majandus (10)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Reformierakond

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ütles Tartus erakonna riigikogu valimiste kandidaatidele esinedes, et märtsis toimuvate valimiste peaküsimuseks on maksud ja majandus.

«Viimastel päevadel on avaliku arutelu all olnud küll muud teemad, kuid oleme endiselt veendunud, et nende valimiste põhiküsimus on, keda usaldavad Eesti inimesed järgmistel aastatel riiki maksu- ja majandusküsimustes juhtima,» ütles Reformierakonna esimees Kaja Kallas.

«Keskerakonna valitsus on loonud maksusüsteemi, mida viimase maksuameti uuringu järgi 52 prontsenti Eesti inimestest peab ebaõiglaseks. 55 000 inimest ootab pärast jõulukingituste tegemist uuel aastal teadet, et riigile tuleb täiendavalt tulumaksu tagasi maksta. Võrreldes valitsuse prognoosituga, on Läti piirikaubanduse tõttu kahe aastaga laekunud 340 miljonit eurot käibemaksu ja aktsiise vähem,» lisas Kallas.

Reformierakond teatas pressiteates, et nende valimisprogramm kehtestaks lihtsa ja õiglase tulumaksusüsteemi, kus kõigil inimestel oleks kasutada 500 euro suurune tulumaksuvaba miinimum, millele järgneks astmeteta süsteem. Piirikaubandust põhjustanud alkoholiaktsiisi on Reformierakond lubanud alandada 2017. aasta veebruari tasemele.

Kallase sõnul on majanduse hea seis tänase valitsuse olukorda küll lihtsamaks teinud, ent statistika näitab, et mingit majandusseisakut valitsusvahetuse eel tegelikult ei olnud.

«Headel aegadel täiendavalt raha kulutades on valitsus toonud Eestisse Euroopa kiireima hinnatõusu ja silmapiiril terendab uus majanduskriis, milleks Eesti pole nii hästi valmis, kui eelmise kriisi eel. Samal ajal ütleb Euroopa komisjoni hinnang, et Eesti on kõige paremas korras rahandusega riikide nimekirjast välja langenud. Usun, et selles seisus ootavad Eesti inimesed valitsejatelt kainet meelt ja vastutustunnet, mida Reformierakond on valmis pakkuma,» märkis Kallas.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles