TÜ raamatukogu vallandatud juhile mõistetud hüvitis on ajaloo suurim (3)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövaidluskomisjoni poolt seni välja mõistetud suurim hüvitis küündis 40 000 euro lähedale.
Töövaidluskomisjoni poolt seni välja mõistetud suurim hüvitis küündis 40 000 euro lähedale. Foto: Sille Annuk

22. novembril rahuldas töövaidluskomisjon augustis Tartu ülikooli raamatukogu juhi kohalt vallandatud Martin Halliku kaebuse kõrgkooli vastu ja tunnistas töölepingu ülesütlemise tühiseks. Tartu Postimehe andmetel mõistis komisjon ülikoolilt Halliku kasuks välja 118 000-eurose hüvitise, mis on omasuguste seas ajaloo suurim.

Tänavu jaanuaris jõustus töövaidluse lahendamise seadus, mis muu hulgas kaotas töövaidluskomisjoni kaudu nõutava hüvitise piirmäära. See tähendab, et kui varem võis töötaja nõuda eksinud tööandjalt kuni 10 000 eurot, siis nüüd polegi enam lage.

Tööinspektsiooni kommunikatsioonijuhi Kristel Abeli sõnul jäid kuni neljapäevani tänavused suurimad välja mõistetud hüvitused 30 000–40 000 euro vahele. Valdavalt on olnud suurte hüvitiste puhul tegemist töölepingu ülesütlemise vaidlustamisega ning sellega kaasneva maksmata töötasu nõudega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles