USA politsei tappis tulistamises kahtlustatavana vale mehe (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei poolt ekslikult tapetud 21-aastane Emantic Bradford.
Politsei poolt ekslikult tapetud 21-aastane Emantic Bradford. Foto: Emantic Bradford Sr / AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikides Alabama osariigis tappis politsei neljapäeval süütu mehe, keda ekslikult kahtlustati kaubamajas aset leidnud tulistamise korraldamises.

Musta reede ostupäeval toimus Alabama Riverchase Galleria kaubamajas tulistamine, milles sai viga kaks inimest. Politsei tulistas sündmuskohale jõudes mustanahalist 21-aastast noormeest surmavalt, kuigi hiljem selgus, et tapetu polnud tulistamisega seotud.

Kaubamajas tule avanud kurjategija, kes on siiani vabaduses, vigastas 18-aastast meest ja 12-aastast tüdrukut. Politsei kahtlustas tulistamise korraldamises 21-aastast Emantic Bradfordi ja tappis ta ekslikult.

Eile kogunesid kaubamaja juurde protestijad, kes avaldasid meelt politsei hooletu käitumise vastu. 

Politsei sõnul tulistati noormeest, kuna väidetavalt nähti teda kaubamajast lahkudes tulirelvaga viibutamas.

Hiljem tunnistas politsei, et noormees võis olla seotud tulistamiseni viinud sõnasõjaga, aga suure tõenäosusega ei avanud tema tuld vigasaanute pihta. Politsei tõdes, et tulistamisega oli seotud enam kui kaks inimest.

Tapetud noormehe perekonnaliikmed nõuavad kaubamajalt turvasalvestiste üleandmist, et veenduda, mis viis Bradfordi eksliku tapmiseni.

«Ta oli auväärne noor mees, kes mõrvati,» ütles Bradfordi onu.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles