Fotod ja video: Meriväljalt päästeti kaheksa puuridesse maha jäetud koera (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädala teisipäeva õhtul tuli mupo patrullile väljakutse Meriväljale, aadressile Lääne tee 33. Kohal olid ka loomapäästegrupp ja politsei. Väljakutse põhjuseks - kinnistule maha jäetud kolm raudpuuri kaheksa koeraga. Koerad olid ilmselt abi oodanud tunde: nad olid näljased, janused, hirmunud ja abistajate suhtes agressiivsed.

Puuride juurde oli jäetud paar kotti, milles leidus koerte kuivtoitu, mõned kaelarihmad ja toidukausid ning paar karpi kanamune. Kotist leiti ka ingliskeelne kiri, kus seisid reas koerte nimed ja toiduvajadused ning harjumused. «See oli väga segase sisuga kiri,» selgitas loomade päästegrupi koosseisus kohale sõitnud Katrin Lehtveer. «Dešifreerisime sealt välja, et mõnele koerale keelati anda sealiha ja mõnele kästi söögiks anda kanamune. Suhteliselt  arusaamatu kirjutis.»

Loomapäästjate hinnangul võis tegemist olla ühe pesakonna koertega, kes omavahel paljunenud - kolmel, ühte puuri paigutatud koeral olid nähtava väärarenguga silmad, mis ajasid välja rähma ja mäda. Teises puuris olnud kolm koera olid alles päris «beebieas» ja arglikumad.


Kuna koerad ei mahtunud varjupaiga bussidesse, kutsuti lisaks kohale mupo patrullbuss, et üleväsinud koerad  Mustamäe loomakliinikusse toimetada. Paraku tuli kliinikus loomade agressiivsuse tõttu
vajalike protseduuride tegemisest loobuda ning koerad sõidutati edasi Paljassaarde, Tallinna loomade varjupaika. Edasine koerte saatus selgub lähipäevadel, pärast põhjalikku arstlikku ülevaatust ja tulemuste analüüsi.

Loomapäästegrupi sõnul on olukord muret tekitav. «Meie andmetel on Eestis umbes kolm suuremat koerte kolooniat. Kui nende omanikud mingil hetkel otsustavad samalaadselt käituda ja kuskile Tallinna linna territooriumile näiteks 30-40 koera korraga maha jätta, siis on sellise hulga hüljatud loomadega ülimalt keeruline toime tulla. Ja miks peaks Tallinna maksumaksja kinni maksma hoolimatu omaniku tegevuse tagajärjed. Loomad ei ole ju süüdi, nemad on kannataja pool. Igatahes suur tänu korrakaitsjatele, ilma nende abita oleks meil Meriväljal väga raskeks läinud,» sõnasid loomapäästjad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles