Just Film soovitab: «Kõigest hoolimata»

Just Film
, Oliver Põder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

Bing Liu otsekohene dokumentaal nii enda kui oma kahe parima sõbra minevikust ja oleviku tegemistest on juba saanud laialdast positiivset tagasisidet kogu maailmas. Nimelt pani Bing tähele, et tal on oma kahe sõbraga rohkem ühist, kui esiotsa oleks võinud arvata ja otsustas professionaalse dokumentaalfilmi näol omamoodi psühhoanalüüsi läbi viia.

Kusjuures ta sõbrad Zack ja Keire ei teadnud kuni lõpuni Bing’i tegelikke motiive või tagamõtteid selle filmi väntamiseks. Kuid muuhulgas sõprade kõrval meelitab Bing kaamera ette nii enda ema, venna, Keire’i allesjäänud perekonna kui ka Zack’i tüdruksõbra Nina.

Olles kõik pärit lagunenud perekondadest ja kasvanud ebastabiilses keskkonnas, on poistel omajagu deemoneid hinge pugenud. Ometi ei ole nad lootust kaotanud ja üritavad igas päevas leida midagi, mis naeratuse näole tooks ja annaks põhjust elada. Kui paljud sarnase saatusega eakaaslased on lootuse kaotanud ja ammuilma kuritegelikele radadele astunud, siis Bing, Zack ja Keire üritavad positiivsemat joont hoida. Nad on natuke nagu kunagine kõrgklassi esteet Oscar Wilde, kelle üks mõttekäike oli, et elu on selleks liiga tõsine asi, et seda tõsiselt võtta. Nii ongi selle loo kangelased oma väljundiks leidnud rulatamise, mis neid positiivse energiaga täidab. Juba pikki aastaid käivad nad mööda eri skate-parke, kus teevad meeletuid, kuid ägedaid trikke. Rulatamise kõrval hakkavad poiste tähelepanu nõudma ka aina suuremaks paisuvad kohustused. Kõik selle, mis saab alkoholilembesest Zack’ist ja tema rasedast tüdruksõbrast Nina’st, Keire’st kui ka Bing’ist endast ja tema samuti traumasid kogenud emast ja vennast, on Bing meisterlikult kokku köitnud oma hoogsasse ja uuenduslikku dokumentaali.

26.11 seansile järgneb arutelu Tallinna Spordi -ja Noorsooameti noorsootöö osakonna juhi Marko Ooliga.

Piletilevi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles