Venemaa reageeris Süüria mässuliste gaasirünnakule õhulöökidega (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa reageeris sadakond inimest haiglasse viinud gaasirünnakule õhulöökidega.
Venemaa reageeris sadakond inimest haiglasse viinud gaasirünnakule õhulöökidega. Foto: George Ourfalian / AFP / Scanpix

Venemaa teatas täna, et andis õhulööke Süüria mässulistele, kes Moskva sõnul sooritasid eile Aleppo linnas toimunud gaasirünnaku.

«Õhurünnakud pandi toime Vene õhuväelennukite poolt,» vahendas uudisteagentuur TASS kaitseministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov sõnu ja lisas, et õhulöökide tulemusel hävitati mässuliste tugipunkte.

Süüria meedia kinnitas, et Vene sõjalennukid korraldasid Aleppo linna lähedal õhulöögid.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus kinnitas, et õhulöökide näol oli tegemist esimeste rünnakutega plaanitud puhvertsoonile opositsiooni tugipunkti Idlibi ümber pärast 17. septembri lepet.

Eile panid arvatavalt Süüria mässulised toime gaasirünnaku, mille tagajärjel on sajad inimesed hingamisraskustega haiglas. Vene kaitseministeeriumi esindaja kindralmajor Igor Konašenkov teatas täna, et esialgsetel andmetel kasutasid mässulised Aleppo ründamisel klooriga täidetud laskemoona.

«Rünnakupaika saabunud Vene spetsialistid jälgivad olukorda piirkonnas, kus äärmuslased kasutasid toksilisi agente. Esialgsed andmed kinnitavad, et laskemoon, millega Aleppo elurajoone tulistati, sisaldas kloori,» ütles Konašenkov ajakirjanikele.

Ministeeriumi esindaja lisas, et Venemaa on juba varem hoiatanud, et niinimetatud Valgekiivrite organisatsioon üritab korraldada Idlibi ümbruse demilitariseeritud tsoonis toksilisi agente kasutades provokatsiooni, et süüdistada Süüria valitsust keemiarelva kasutamises elanikkonna vastu. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles