California ajaloo ohvriterohkeim maastikupõleng saadi kontrolli alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
California maastikupõleng
California maastikupõleng Foto: Joel Angel Juarez / ZUMAPRESS.com

USA California osariigis kahe nädala eest puhkenud ja osariigi ohvriterohkeimaks ja hävitavaimaks kujunenud põleng on viimaks täies mahus tuletõrjujate kontrolli all.

Maastikupõleng «on nüüd 100 protsenti kontrolli all», teatas osariigi tuletõrjeamet Cal Fire täna Twitteris. Juba reedel ütlesid osariigi metsaameti esindajad, et vihm on aidanud tulekahju peaaegu kustutada.

Tulekahju sai alguse 8. novembril. Praegustel andmetel kaotas tulekahju tagajärjel elu 87 inimest ning 249 inimest on endiselt kadunud. Kadunute arv on kõikunud väga palju, sest osa inimesi oli nimekirja kantud mitu korda. Võimud on rõhutanud, et paljud nimekirjas olevatest inimestest võivad olla elus ja terved, kuid ei tea, et nad on kadunuks kuulutatud.

Suurpõlengus langes tuleroaks rohkem hooneid kui California ajaloo eelmises kaheksas rängimas tulekahjus kokku. Laagrilõkke tulekahju nime saanud hiigelpõleng lõõmas enam kui 60 000 hektari suurusel alal ning hävitas rohkem kui 13 500 majapidamist.

Fotod põlengu tagajärgedest: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles