Firmamatjate ring tõmbub koomale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid avalikkuse ees väga madalat profiili hoida suutnud peamiselt probleemseid firmasid likvideeriv Kalev Sakjas kinnitas kohtus kokkulepet prokuratuuriga. 
Aastaid avalikkuse ees väga madalat profiili hoida suutnud peamiselt probleemseid firmasid likvideeriv Kalev Sakjas kinnitas kohtus kokkulepet prokuratuuriga. Foto: Andras Kralla/Äripäev

Eesti liigub paremuse poole, sest võlausaldajate liidu andmetel on likvideerijate turg kolme viimase aasta jooksul vähenenud peaaegu kaks korda.

Peale selle, et likvideerijaid on iseenesest vähemaks jäänud, on ka jõuametid turgu puhastanud. Nii on viimase 2–3 aasta jooksul kohtus erinevates asjades süüdi mõistetud likvideerijad Kalev Sakjas, Rein Loss ja Hillar Talts.

«Prokuratuur püüdleb selle poole, et võimalikult tõhusalt takistada kuritegusid, mis kahjustavad ausat majanduskeskkonda,» lausus Põhja ringkonnaprokuratuuri majanduskuritegude osakonna vanemprokurör Katrin Mikenberg. «Seepärast on nn likvideerijatega tegelemine majandusasjades võrreldes varasema ajaga muutunud olulisemaks. Likvideerijate kaasuste menetlemine on keerukas, kuid lõpptulemusena tagab puhtama majanduskeskkonna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles