Nukrameelne tippkohtumine jättis Brexiti lahenduse selgusetuks

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi peaminister Theresa May ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker eile Brüsselis. Junckeri sõnul pole brittidel enam tagasiteed ja paremaid lahkumistingimusi ei õnnestu kuidagi välja kaubelda.
Ühendkuningriigi peaminister Theresa May ja Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker eile Brüsselis. Junckeri sõnul pole brittidel enam tagasiteed ja paremaid lahkumistingimusi ei õnnestu kuidagi välja kaubelda. Foto: Ye Pingfan/Chine Nouvelle/Sipa/Scanpix

Kuigi nii Euroopa Liidu liidrid kui ka Ühendkuningriigi peaminister Theresa May olid eile ühel nõul, et saavutatud lahkumislepe on parim võimalik, läksid kaks poolt Brüsselis oma teed vastandlike tunnetega: May rõhutas, et teda ei tee lahutus kurvaks, samas kui euroliidu juhid jäid brittidele nukral pilgul järele vaatama.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker kasutas eile, kui 27 riiki olid Brexiti-leppe heaks kiitnud, brittide lahkumise iseloomustamiseks sõna «tragöödia». Ta kirjeldas seda kui kurba päeva ning leidis, et mitte keegi ei peaks Ühendkuningriigi sammu peale šampanjaklaase kergitama, vahendas BBC.

Melanhooliast hoolimata virutas Juncker nende Briti poliitikute nina ees, kes loodavad endiselt paremat kokkulepet välja kaubelda, ukse kiiresti kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles