Galerii: Eesti uus siseminister Katri Raik andis ametivande (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid nimetas Katri Raigi uueks siseministriks.
President Kersti Kaljulaid nimetas Katri Raigi uueks siseministriks. Foto: Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid tegi täna muudatuse valitsuse koosseisus ja vabastas peaminister Jüri Ratase ettepanekul siseministri kohalt Andres Anvelti ning nimetas uueks ministriks Katri Raigi.

Seejärel andis uus siseminister Katri Raik täna riigikogu ees ametivande. 

«Soovin Katri Raigile jõudu ja kiiret sisseelamist uude ametisse. Olen kindel, et oma teadmiste ja kogemustega saab temast väga hea siseminister, kes seisab meie kõigi ohutuma igapäevaelu ja turvatunde eest,» ütles peaminister Jüri Ratas.

Raigi nimetas täna peaministri ettepanekul ametisse president Kersti Kaljulaid, kes ühtlasi vabastas ametist senise siseministri Andres Anvelti.

Enne ministriks saamist oli Raik alates 2015. aasta märtsist sisekaitseakadeemia rektor. Varem on ta juhtinud Tartu Ülikooli Narva kolledžit ning olnud haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler.

President Kersti Kaljulaid alustas oma töönädalat valitsuse koosseisu muutmisega.
President Kersti Kaljulaid alustas oma töönädalat valitsuse koosseisu muutmisega. Foto: Presidendi kantselei

Siseminister Andres Anvelt (SDE) teatas eelmise nädala alguses, et astub siseministri ametikohalt tagasi ega kandideeri tuleval aastal riigikogu valimistel. SDE juht Jevgeni Ossinovski tegi peaministrile ettepaneku nimetada sellesse ametisse sisekaitseakadeemia rektor Katri Raik.

President Kersti Kaljulaid nimetas ametisse uue siseministri Katri Raigi.
President Kersti Kaljulaid nimetas ametisse uue siseministri Katri Raigi. Foto: Presidendi kantselei
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles