Talibani rünnakus sai surma vähemalt 22 Afganistani politseinikku (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinikud õppusel Nangarhari provintsis.
Afganistani politseinikud õppusel Nangarhari provintsis. Foto: Noorullah Shirzada / AFP / Scanpix

Islamiliikumine Taliban ründas Afganistani lääneosas Farah' provintsis eile hilisõhtul politseikonvoid, kohaliku ametiisiku teatel sai varitsusrünnakus surma vähemalt 22 korrakaitsjat, Talibani väiteil oli hukkunuid veel rohkem. 

Farah' provintsivolikogu liige Dadullah Qaneh lisas, et rünnakus Lash wa Juwayni piirkonnas Iraani piiri lähistel sai haavata ka neli politseinikku, teiste seas provintsi politseiülema asetäitja. 

Talibani kõneisik Qari Yousuf Ahmadi aga väitis, et rünnakus tapeti 25 politseinikku, nende seas juhtivametnikke, ning hävitati neli sõidukit. Ka olla mässulised tema väitel saanud rünnakuga suure hulga relvi.

Tänavune aasta on Afganistani korrakaitsjatele olnud ohvriterohke. Kuigi riigi võimud enam täpseid andmeid hukkunute kohta ei avalikusta, ulatub surma saanud julgetöötajate arv iga kuu USA kaitseministri James Mattise hiljutise hinnangu kohaselt umbes 500 inimeseni. Kabuli ametnike sõnul on see isegi tagasihoidlik hinnang.

Ohvrite arvu pole aidanud vähendada ka USA diplomaatilised pingutused alustada Talibaninga rahukõnelusi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles