Ratas kutsus Kertši sündmuste tõttu kokku valitsuse julgeolekukomisjoni

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Konstantin Sednev

Peaminister Jüri Ratas kutsus erakorraliselt kokku valitsuse julgeolekukomisjoni, et arutada Kertši väinas ja selle lähipiirkonnas merel toimuvat Venemaa agressiooni Ukraina vastu.

Komisjon koguneb Stenbocki majas täna kell 16.30.

«Kertši väinas toimunu on tõsine rahvusvahelise õiguse rikkumine,» märkis Ratas. «Mõistan hukka Venemaa tegevuse Ukraina mereväealuste hõivamisel, Kertši väina sulgemise ning agressiooni Ukraina vastu. Toetan ÜRO, Euroopa Liidu ja NATO edasisi samme Ukraina toetuseks.»

Valitsuse julgeolekukomisjon koordineerib julgeolekuasutuste ja kaitseväeluure tegevust, analüüsib ja hindab riigi julgeoleku olukorda, määrab kindlaks riigi julgeolekualase teabe vajadused ning täidab muid seadusega või valitsuse pandud ülesandeid.

Valitsuse julgeolekukomisjoni esimees on peaminister, valitsuse liikmetest kuuluvad sellesse ka ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister, justiitsminister, kaitseminister, majandus- ja taristuminister, rahandusminister, siseminister ja välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles