ISIS tõstab pead: mõne päevaga on Süürias tapetud üle 90 SDFi võitleja (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejad ISISe rünnakus tapetud relvavenna matustel Qamishlys 11. novembril.
Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejad ISISe rünnakus tapetud relvavenna matustel Qamishlys 11. novembril. Foto: Delil Souleiman / AFP / Scanpix

Äärmusrühmituse ISIS rünnakus Ida-Süürias on kolme päeva jooksul surma saanud vähemalt 92 USA toetatavate Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejat.

Tegemist on suurima ohvrite arvuga, mida terroristid on SDFi vägedele ühe pealetungi käigus põhjustanud, lisas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Lahingutegevuses on saanud surma ka 51 tsiviilisikut, neist 19 lapsed, lisas vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskue direktor Rami Abdel Rahman lausus, et pealetungi käigus on hukkunud ka 61 ISISe võitlejat. Hukkunud tsiviilisikud on vabaühenduse andmetel peamiselt ISISe džihadistide sugulased. 

Keskuse teatel alustasid džihadistid reedel rünnakut Deir Ezzori provintsis Al-Bahra ja Gharanij küla ning Al-Tanaki naftavälja lähedal asuvas piirkonnas.

Kõige ägedamad olid lahingud reedel ja laupäeval, eile leiti piirkonnas veel langenuid.

SDFi vastulöögi ja USA-juhitava koalitsiooni õhurünnakute järel on džihadistid tõmbunud suures osas varasematele positsioonidele. 

SDF, mille tuumiku moodustavad Süüria kurdide rahvakaitseüksused (YPG), püüavad tõrjuda ISISe võitlejaid välja nende tugipunktist Süüria idaosas Deir Ezzori provintsis.​

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles