Seeder hoidus hindamast valitsuse kestmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder.
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder. Foto: Sander Ilvest

Erakonna Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ei soovinud hinnata, kas tema juhitud erakond jätkab valitsuses, kui ÜRO ränderaamistikuga ühinemise küsimus pannakse hääletusele ja Isamaa jääb valitsuses vähemusse. 

«Ärme tõtta sündmustest ette,» üles Seeder esmaspäeval BNSile vastuseks küsimusele, kuidas Isamaa käitub, kui valitsus hakkab ränderaamistiku üle hääletama. 

Isamaa esimees rõhutas korduvalt, et nende seisukoht ränderaamistiku suhtes on selge ning nad soovivad selle tagasilükkamist nii riigikogus kui valitsuses. 

Peaminister Jüri Ratas muutis esmaspäeval oma varasemat seisukohta ning teatas, et on nüüd valmis ÜRO ränderaamistikuga ühinemise küsimuse valitsuses hääletusele panema.

Isamaa leiab, et valitsus on küsimust arutanud ning ühise seisukoha puudumise tõttu see jõudiski parlamenti. Riigikogu erakondadel ongi nüüd õigus ja kohustus võtta seisukoht ja otsustada, mitte vältida otsustamist paktiga ühinemise osas, teatas Isamaa esmaspäeval saadetud pressiteates.

Riigikogu kogunes täna täiendavale istungile, et arutada Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja Keskerakonna saadikute esitatud avaldust ränderaamistikuga ühinemise toetuseks. Dokumendi arutelu kandus riigikokku, kuna valitsus ei võtnud Isamaa vastuseisu tõttu selle suhtes seisukohta. Opositsiooniliste Reformierakonna ja Vabaerakonna saadikud on teinud avaldusele parandusettepanekud, millega annaks riigikogu ränderaamistikuga ühinemise otsuse uuesti valitsusele. Isamaa esitas avalduse eelnõule paranduse, milles soovitab raamistikuga mitte ühineda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles