Urmas Hännile: Suur tükk ajas suu lõhki

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisejulgeolekumaja Tammsaares on viis aastat lubatud ehitama hakata, nüüd on küsimus amortiseerunud politseimaja kõbimises.
Sisejulgeolekumaja Tammsaares on viis aastat lubatud ehitama hakata, nüüd on küsimus amortiseerunud politseimaja kõbimises. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vanarahvas pani tähele, et palju rukkid ajavad kõige tugevamagi härja lõhki ja isegi inimene püüab ikka suuremat suutäit, kui suhu mahub. Paraku peetakse Eestis rahvatarkusist vähe ja nii peab meie puhul tunnistama, et kaks riigilt upsakalt lubatud suurobjekti – riigi- ja sisejulgeolekumaja – jäävadki Pärnusse ehitamata.

Tegelikult on esimese, linnasüdamesse lubatud kaheksakorruselise palee rajamine juba kevadest päevakorrast maas. Sest üllatus-üllatus, eurorahast ilmajäämise hirmus lõpuks lipsti tehtud haldusreformiga kaasnes ettenägematu: riigis jäi tühjaks tuhandeid ruutmeetreid kontoripinda.

“Kuna kõikjal Eestis on korraga vabanenud palju üldiselt heas seisukorras hooneid ja analüüsi tulemusel oleme jõudnud järeldusele, et riigil on mõistlik kõigepealt kasutada olemasolevaid hooneid ja kinnisvara,” tõdes rahandusministeeriumi riigimajade projektijuht Dmitri Moskovtsev 3. augustil riigiraadio uudistes. “Igale poole ei ole mõistlik ehitada uusi maju.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles