Sangari aasta: koondamine, kolimine, juhivahetus ja paarsada tuhat päevasärki

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaris töötab nüüd endise kahe õmblusliini asemel üks liin, kus on ametis 40 õmblejat ning kümmekond juurdelõikajat ja õmblustöö ette­valmis­tajat. 
Sangaris töötab nüüd endise kahe õmblusliini asemel üks liin, kus on ametis 40 õmblejat ning kümmekond juurdelõikajat ja õmblustöö ette­valmis­tajat. Foto: Margus Ansu

Sangaris vuristavad õmblejad triiksärke kokku, ettevõttes on suured muutused selleks korraks möödas. Muutuste tuuled hakkasid puhuma tänavu varakevadel. Aprillis teatas Kraftide perekonnale kuuluv Sangar, et koondab Tartu tehasest ligi kolmandiku ehk kuni 65 töökohta, kuna Sangarilt veerandsada aastat allhanget tellinud maailma üks juhtivaid triiksärgimüüjaid, brittide Eton AB otsustas 1. augustist allhanketellimused lõpetada.

Torm ja settimise aeg on möödas ning stabiilsus saabunud, iseloomustas Sangari tänast päeva oktoobri algusest ettevõtte juhtimise üle võtnud Raul Saks, kes on seal varem töötanud turundusdirektorina. «Ühegi suure kokkutõmbamise järel ei lähe elu kohe järgmisel päeval paika,» tõdes ta. «Tõmbasime sel aastal tootmist poole võrra kokku, õmblejaid ja kontoritöötajaid on poole vähem. Nüüd on selgus majas, kuidas väikese ressursiga edasi minna.»

Sangaris töötab endise kahe õmblusliini asemel üks liin, kus peamiselt meeste triiksärke ja ka naistele nn kontoripluuse teeb 40 õmblejat ning kümmekond juurdelõikajat ja õmblustöö ettevalmistajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles