Mart Helme õigustas vägivalda: kes ei taha kuulda võtta, peab tunda saama (31)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE pikett riigikogu ees läks vägivaldseks, kui Indrek Tarand lavalt alla kisuti. Pildil on EKRE asejuht Martin Helme (paremal) ja eurosaadik Indrek Tarand (vasakul).
EKRE pikett riigikogu ees läks vägivaldseks, kui Indrek Tarand lavalt alla kisuti. Pildil on EKRE asejuht Martin Helme (paremal) ja eurosaadik Indrek Tarand (vasakul). Foto: Tairo Lutter

​EKRE esindaja Mart Helme sõnul oli hommikuses vägivallas provokaatoriks Indrek Tarand, kes tuli nende meeleavaldusele räuskama. 

Kuna Tarand ei kuulanud, kui tal paluti lahkuda, on Helme hinnangul õigustatud, et ta lavalt maha tiriti. Peksmist Helme ei tunnistanud, tema sõnul Tarand ise kukkus.

«Kes ei taha kuulda võtta, see peab tunda saama. Sõbrad, vaadake neid videosid. Indrek Tarand kukkus, kui ta ei võtnud kuulda,» ütles ta.

Ränderaamistikust rääkides ütles Mart Helme, et tegemist pole mitte raamistiku, vaid lepinguga. Tema sõnul kaasneb lepinguga sisuliselt juhis, rakendusakt, mis sedastab selgelt, et riigid peavad rändepaktis kirja pandu ellu viima. «Tehke lahti uued uudised, kui tahate seda lugeda,» ütles ta ning lisas, et ÜRO ametlikes dokumentides on ka see olemas. Lisaks sellele ähvardab raamistik tema sõnul eestlasi suukorvistada. 

Helme ütles, et Eesti ei suuda kõiki hädasolijaid ära majutada ja paigutada ning ränderaamistikuga mitteliitumine ei tähenda liitlaste kaotust.

Lisaks teatas ta, et kümned tuhanded pagulased on juba Eestis. Muu hulgas nimetas Helme pagulasteks nii ukrainlasi, kes Eestisse on tulnud kui ka välisüliõpilasi. 

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles