Adams: üksmeele otsimine taandub sellele, kellel on vastupidavam tagumik (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Adams. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Jüri Adams. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: Sander Ilvest / Postimees

Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni liige ja parlamendi põhiseaduskomisjoni aseesimees Jüri Adams kiidab mõtet, et peaminister Jüri Ratase juhitav valitsus peaks ÜRO rändeleppe üle hääletama. 

«See oleks väga õige. Mäletan, et vähemalt Mart Laari valitsuste ajal oligi tavaks niimoodi, et valitsuse istungid ei olnud liiga pikad. Kui arvamused hakkasid juba korduma, siis istungit juhatav peaminister tegi ettepaneku hääletada. Kui nüüd rändeleppe teema ei oma muud kasutegurit kui see, et valitsuses hakatakse jälle kas või aeg-ajalt hääletama, siis seegi oleks juba Eesti riigi asjaajamises oluline edasiminek. Praegune üksmeele otsimine taandub lõppkokkuvõttes sellele, kellel on vastupidavam tagumik, et istuda tunde ja tunde, ja mitte koju minna,» sõnab Adams.

Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni liikme kinnitusel ei taha väga suur osa Eesti valijaid, et Eestimaast saaks massilise sisserände sihtmaaks. «Suur osa valijaid ei soovi, et Eesti riik toetaks massilise rände soodustamist maailmas. Aga paraku riigikogus käsitletava rändeleppega seonduva avalduse tekst ei puuduta kumbagi asjaolu,» märkis Adams.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles