Nestor: rahvusvaheliselt kokku lepitud reeglid on Eesti iseseisvuse elukindlustus (9)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraatide nimel täna riigikogus kõnelenud Eiki Nestor ütles, et ÜRO ränderaamistikku puudutava avalduse poolt hääletanud poliitikud hääletasid kaudselt ka Eesti iseseisvuse poolt, kuna nad mõistavad, et Eesti ei saa minna tagasi aega, kus meil ei olnud sõpru ja liitlasi.

«Need, kes hääletasid avalduse poolt, usuvad, et meie tulevik on demokraatlikus maailmas ja meie kohus on olla seal  oma mõtete ja tegudega. Avalduse toetajad pooldavad 1990. aastate algusest aetud välispoliitlise joone jätkamist,» ütles riigikogu esimees.

«Meie senine välispoliitika on põhinenud teadmisel, et rahvusvaheliselt kokkulepitud reeglid ja liitlased on meie iseseisvuse elukindlustus.»

ÜRO on Nestori sõnul kutsunud oma liikmesriigid Marrakechi kokku teadmises, et ükski riik ei suuda tänases maailmas üksi rändeprobleemidega hakkama saada.

«Meie asi on otsustada, kas me oleme selle laua taga, kus neid teemasid arutatakse, või mitte,» lisas ta.

Nestori väitel on inimeste hirmudel oma põhjused ja nende hirmude hajutamine nõuab selgitustööd ja suhtlemist.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles