Tarand: praegusele verbaalsele keskkonnale pidi paratamatult vägivald järgnema (19)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide nimekirjas riigikogu valimistel osalev Indrek Tarand tõugati EKRE meeleavaldusel põlvili lossiplatsile ning kostitati teda nii käe- kui jalahoopidega.
Sotsiaaldemokraatide nimekirjas riigikogu valimistel osalev Indrek Tarand tõugati EKRE meeleavaldusel põlvili lossiplatsile ning kostitati teda nii käe- kui jalahoopidega. Foto: Ekraanitõmmis Postimehe videost

​Intervjuus ETV saatele «Ringvaade» ütles Tarand, et EKRE piketil juhtunu näol oli tegu rühmaviisilise füüsilise kallaletungiga Euroopa Parlamendi saadikule, kes osales meeleavaldusel Eesti vabariigi seaduste kohaselt.

«Euroopa Parlamendi saadiku füüsiline ründamine on kogu Euroopa Liidu mõttes haruldane, sellega Eesti kindlasti ületab uudiskünnise,» ütles ta.

Tarandi sõnul läks ta lavale seetõttu, et Eesti poliitilises traditsioonis on alati Toompea esisel meeleavaldusel asjaomane minister kõneleda saanud. «Öeldi, et sotsid sõna ei saa, aga minule oli lava vaba - tahtsin näidata, et lahendused on olemas,» kommenteeris Tarand juhtunut.

Tarand märkis, et kui verbaalne keskkond, debatt ja poliitiline kultuur meelega vulgaliseeritakse ja viiakse vägivaldseks, mida EKRE on tema hinnangul aastaid teinud, siis sellele paratamatult järgneb vägivald.

Kommentaarid (19)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles