USA piirivalve vahistas 69 USA-Mehhiko piiri ületanud migranti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine lapsega ületab USA ja Mehhiko vahelist piiripunkti.
Naine lapsega ületab USA ja Mehhiko vahelist piiripunkti. Foto: EARNIE GRAFTON / REUTERS

USA piirivalve arreteeris 69 Mehhiko piiri ületanud Kesk-Ameerika migranti, ütlesid ametnikud esmaspäeval.

USA tolli- ja piirivalveameti ametniku Kevim McAleenani sõnul peeti USA-Mehhiko piiri California osariigi poolel kinni 69 migranti, kes üritasid tulla Mehhikost Tijuanast Ühendriikidesse vastasseisu ajal, mille käigus piirivalvurid lasid käiku pisargaasi. 

McAleenan lisas, et pühapäeval üritas umbes tuhat inimest joosta läbi piiripunktis olevate sõiduradade või minna piiripunktist ümbert mööda. Mõned neist viskasid USA ametnikke pudelite ja kividega, kuid esmaspäeval ei ole vägivalda esinenud, lisas ta.

Tema sõnul tohivad piirivalvurid kasutada pisargaasi, kuid pühapäeval toimunud intsidenti uuritakse. «Ohtlik olukord» lahendati ilma tõsiste vigastusteta, lausus McAleenan.

Piiri lähedal laagris ootab piiriületusvõimalust umbes 5000 peamiselt Hondurasest pärit migranti.

Mehhiko võimud teatasid esmaspäeval, et saatsid pärast USA piiril aset leidnud tormijooksu Mehhikost välja 98 keskameeriklasest migranti.

«98 inimest anti üle riiklikele migratsioonivõimudele ning deporteeriti» pärast pühapäeval Tijuanas aset leidnud intsidenti, ütles riikliku migratsiooniinstituudi ametnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles