Ukraina astus sõtta peale 4,5 aastat sõda (7)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Aasovi vabatahtlike pataljoni, praeguse Ukraina Rahvuskorpuse liikmete meeleavaldus eile Kiievis.
Endise Aasovi vabatahtlike pataljoni, praeguse Ukraina Rahvuskorpuse liikmete meeleavaldus eile Kiievis. Foto: Tarasov/Ukrinform/ZUMA Wire/SCANPIX

Ukrainas parlament kehtestas eile õhtul sõjaseisukorras riigi kümnes oblastis ning võttis vastu seaduse presidendivalimiste korraldamiseks 31. märtsil järgmisel aastal.

See on esimene kord, kui Ukraina kuulutas välja sõjaseisukorra pärast Venemaaga teravasse konflikti sattumist 2014. aastal. Viimase nelja ja poole aastaga Donbassis ligi 10 500 inimest surnutena kaotanud Ukraina ei ajanud olukorda nii teravaks ka siis, kui Venemaa annekteeris 2014. aasta märtsis Krimmi, ega sama aasta suvel, kui algas intensiivne sõjategevus Ida-Ukrainas. Tugevat reaktsiooni ei järgnenud ka pärat Debaltsevo kotti 2015. aasta talvel, kui paljud kartsid Ukrainas tõemeeli, et Vene väed ründavad Kiievit.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles