Bernie Sanders vihjas võimalikule kandideerimisele 2020. aastal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA senaator Bernie Sanders.
USA senaator Bernie Sanders. Foto: Polaris/Sipa/Scanpix

USA senaator Bernie Sanders vihjas kandideerimisele 2020. aasta presidendivalimistel.

77-aastane Sanders ütles ajakirjale New York, et ta "tõenäoliselt kandideerib" 2020. aastal, kui ta näeb end demokraatide parima võimalusena võita Donald Trumpi.

Sanders kaotas 2016. aastal demokraatide presidendikandidaadi eelvalimistel Hillary Clintonile, kuid kogus endale kindla toetajaskonna.

Vermonti senaatori hinnangul on ta endiselt seda meelt, et tema vaated on USA-le parimad.

"Ma ei ole üks neist multimiljonäride poegadest, kelle vanemad ütlevad neile, et neist saab USA president," ütles Sanders ajakirjale. "Ma ei ärka hommikul üles põletava sooviga, et ma pean olema president."

"Kui selgub, et ma olen parim kandidaat Donald Trumpi võitmiseks, siis ma ilmselt kandideerin," sõnas ta.

2020. aasta presidendivalimisteni on veel 101 nädalat, kuid paljud kandidaadid teevad oma kavatsused teatavaks valimistele eelneva aasta alguses.

Sandersit on ilmselt ees ootamas tihe konkurents, kuna kandideerimist on kaalumas veel mitmed demokraatidest senaatorid, nende seas Cory Booker, Sherrod Brown, Kamala Harris, Amy Klobuchar ja Elizabeth Warren.

Kandideerida võivad ka New Yorgi linnapea Bill de Blasio ja Los Angelese meer Eric Garcetti, samuti endine asepresident Joe Biden, New Yorgi miljardär ja endine linnapea Michael Bloomberg ja Texase kongresmen Beto O'Rourke, kes sel kuul ei suutnud vahevalimistel võita vabariiklasest senaatorit Ted Cruzi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles