Igapäevane harjumus, mis kaalunumbril langeda ei lase

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Ilmselt kuulub see harjumus ka sinu igahommikusse rutiini ning tõenäoliselt pole sul aimugi, et see sinu trennisaalis tehtud pingutusi võiks saboteerida.

Suurem osa inimesi naudib päevas vähemalt korra kohvi, kuid paljud teevad seda korduvalt iga paari tunni tagant. Selgub, et selline kohvitamine võib anda tagasilöögi sinu kaalukaotuse eesmärgile. 

Kohv stimuleerib närvisüsteemi ning käivitab organismis mitmeid protsesse, mille sooritamiseks kehas veresuhkru tase langeb, et toota protsesside tööks vajalikku energiat. Et taastada organismis endised ressursid, tekitavad sellised muutused vajaduse midagi süüa. 

Küll aga on väike viivitus hetkede vahel, mil toit on piisavalt ressursse taastanud ning mil aju selle kohta signaali saab. Seega sööme end pahatihti üle. Lisaks paiskab organism lihastesse ja maksa kogunenud varudest glükoosi, et madalat veresuhkrut heastada, kuid ka seal on signaali ja tegeliku vajaduse täitumise vahel mõningane viivitus.

Need kaks tegurit võivad tekitada organismis sageli olukorra, kus veresuhkur lakke hüppab ning selle heastamiseks hakkab pankreas insuliini tootma. Insuliin aga hõlbustab rasvade ladestumist ning kui organismis veresuhkur sageli lakke hüppab, mõjub see halvasti ka kaalunumbrile. 

Ekspert soovitab mõned kohvid päevas vahetada rohelise tee vastu. Saad endiselt kätte kerge koguse kofeiini, kuid see ei kergita veresuhkrut. Lisaks on tõestatud, et roheline tee mõjub hästi ainevahetusele, vahendab DailyMail. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles