Viimane võimalus näha filmi «Usalda masinat: blokiahela lugu»

Just Film
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

Bitcoin ja muud krüptovaluutad on vallutanud juba mitu aastat maailma. See omapärane nähtus, mis tavainimesele ehk kohe pähe ei mahu, on pööranud maailmas miljoneid inimesi oma usku ning täna pole enam kaugelt imelik, kui keegi internetis bitconide eest endale näiteks puhkusereisi soetab.

Bitconi alustarkvaraks on keerukas blokiahela süsteem, mis teeb krüptoraha kaevandamise võimalikuks. See on esimene omataoline dokumentaalfilm, mis lahkab selle keeruka ja maailma muutva tarkvara võimalusi ja katsumusi. Huvitav ja aktuaalne film sellest, kuidas (digi)maailm on suure muutuse lävel. Tänu sellele tehnoloogiale võib muutuda nii haridus, töökohad kui ka kogu meie senine elukorraldus. Muide, antud tehnoloogia loojaks peetakse pseudonime alla peituvad meest – Satoshi Nakamoto. Alles hiljaaegu avaldas Postimees artikli, kus oli püstitatud hüpotees, kas mitte Nakamoto ei ole üks eesti teadlane…

27.11 seansile järgneb arutelu filmi produtsendiga Joseph White ja Tallinna Tehnikaülikooli tarkvarateaduse instituudi vanemteadur ja Austraalia Swinburne Tehnikaülikooli kaasatud professoriga Kuldar Taveter.

Piletilevi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles