Just Film soovitab: «Elevant ja liblikas»

Just Film
, Brit Tammiste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Just Film

Südamlik lugu mehest, kes ootamatult enda endise elukaaslase (Camille) ellu ilmudes satub esmakordselt aega veetma enda 5-aastase tütrega (Elsa), kelle ta varem hüljanud on.

Lapse eest hoolitsedes süveneb vastastikune kiindumus isa ja tütre vahel. Omamoodi belglaste «Võta või jäta» (septembris 2018 linastunud Eesti film). Camille«i sarkastiline hoiak lapse isa naasmise suhtes ei mängi siin suuremat rolli. Tundliku loomuga kergelt nohiklikust Antoine»ist kujuneb ka Elsa nõrkus. Isaks olemise rõõmudest võlutud Antoine saab lühikese koosveedetud aja jooksul kogeda ka lapsevanema kohati isekat soovi lapsele piire seada. Seejuures mõistes, et osa neist on enda maitse või mugavuse asi, mitte lapse vajadustest (loe: rõõmutundmine väikestest asjadest) lähtuvad. Üllatus-üllatus, «lapsehoidjaks» olemine on mitmel moel – ka väga praktilistes küsimustes – õppimise koht «värskele» isale. Elsa on filmis ehe näide 5-aastasest tüdrukust enda siira ning terase olekuga. «Elevant ja liblikas» on Just Filmi lapse õiguste tänavuse programmi üks helgemaid filme, mis näitab, kui lihtne, loomulik ja mõlemale osapoolele nauditav on aja veetmine lapsega. Nutiseadmete «päästerõnga» poole küünitamata, lihtsalt kohal olles ning ühiselt kulgedes. Varjamata heameelega laseb nn lapsemängust end kaasa haarata ka isa.  Film isa ja tütre suhetest. Südamed sulavad.

29.11 seansile järgneb arutelu kohtutäitur Risto Sepaga. Arutelu kestus 20 minutit.

Piletilevi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles