Harju Elekter sai Soomest suure lepingu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Elekter ASi peadirektor Andres Allikmäe.
Harju Elekter ASi peadirektor Andres Allikmäe. Foto: Peeter Langovits

Harju Elekter pikendas Soome suurima jaotusvõrguettevõttega Caruna 2016. aastal sõlmitud alajamaade tarnelepingu pikendamist kahe jätkuaasta võrra aastani 2020.

Lepingu orienteeruv maht järgneva kahe aasta peale on kokku 24 miljonit eurot, teatas Harju Elekter börsile.

Harju Elektri ja Caruna vahel 19. detsembril 2016. aastal sõlmitud leping on kasvatanud oluliselt alajaamade tootmist Harju Elekter Grupi Eesti ja Soome tehastes. Lisaks tavapärasele toodangule on ainuüksi Caruna Grupile valmistatud üle 1000 komplektalajaama aastas ning see on tõstnud alajaamade aastatoodangu siinsetes tehastes enam kui 4000 alajaamani.

Harju Elekter Grupi viimaste aastate jõuline laienemine nii äriühenduste soetamise, uutele turgudele sisenemise kui ka tütarettevõtete aina tihedama integratsiooni näol suurendab kontserni võimekust pakkuda oma klientidele keerulisemaid insener-tehnilisi täislahendusi, võtmed-kätte projekte ja tugiteenuseid.

Caruna on Soome suurim jaotusvõrguettevõte, mis omab orienteeruvalt 20-protsendilist turuosa Soomes, vastutades 650 000 ettevõtte või üksikisiku elektrienergia varustatuse eest Lõuna-, Edela- ja Lääne-Soomes, Joensuus, Kirde-Uusimaal, Lapis ja Satakunnas.

Harju Elekter Grupp on juhtiv kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete valmistaja Baltimaades ning tuntud ja tunnustatud tootja Skandinaavia riikides. Harju Elektri põhitegevusalaks on elektrienergia jaotuseks ja ülekandeks vajalike seadmete välja töötamine, tootmine ja müük.

Põhitegevust toetavad lehtmetalltoodete tehas Eestis ning tööstuskinnisvara arendamine ja rentimine. Harju Elekter Grupi Eesti, Soome, Rootsi ja Leedu tehastes töötab 700 spetsialisti, kontserni üheksa kuu müügitulud olid 89,1 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles