Indrek Saar: libauudiste vastu võitlemisel on tähtis avalikustada väärinfo levitaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol Indrek Saar
Fotol Indrek Saar Foto: Tairo Lutter / Postimees

Euroopa Liidu kultuuriministrid arutavad väärinfo leviku vastu võitlemist meedias ning Euroopa sisu tugevdamist digimajanduses. 

Kultuuriminister Indrek Saar võtab teisipäeval osa Euroopa Liidu kultuuri- ja spordinõukogust, kultuuriministrite kohtumisel käsitletakse euroliidu kultuurivaldkonna töökava aastani 2022, arutatakse Euroopa sisu tugevdamist digimajanduses ning väärinfo leviku vastu võitlemist meedias, edastas kultuuriministeerium.

Spordinõukogus võetakse kõne alla spordi majandusliku mõõtme, sotsiaalmajandusliku kasu ning spordi suursündmustega seonduv.

Päeva esimeses pooles toimuval Euroopa Liidu kultuuriministrite kohtumisel kiidetakse heaks kultuurivaldkonna töökava aastateks 2019 kuni 2022 ning nõukogu järeldused Euroopa sisu tugevdamise kohta digitaalmajanduses. Muuhulgas vahetavad ministrid mõtteid ka libauudiste leviku teemal.

«Väärinfo leviku vastu võitlemisel on väga oluline tagada aktiivne koostöö nii liikmesriikide vahel kui ka Euroopa Liidu institutsioonidega,» ütles Saar. «Libauudiste vastu võitlemisel on tähtis avalikustada väärinfo levitaja. Peame selgelt välja ütlema, kust ja kelle poolt pärineb oht meie jagatud demokraatlikele väärtustele.»

Päeva teises pooles toimuvas spordinõukogus võtavad liikmesriikide ministrid vastu järeldused spordi majandusliku mõõtme ja sotsiaalmajandusliku kasu kohta. Samas peetakse poliitiline mõttevahetus spordi suursündmustest innovatsiooni käivitajatena.

«Spordi suursündmuste korraldusõiguste jagamisel peaksid rahvusvahelised spordiorganisatsioonid senisest enam arvesse võtma regionaalsust ja taotleva riigi head korralduse taset, mitte niivõrd spordiobjekti istekohtade arvu,» ütles Saar. «Väikestele riikidele on suurvõistluste korraldamine eriti oluline võimalus tõsta oma riigi tuntust ja elavdada majandust, anda hoogu kohalike spordiorganisatsioonide võimekusele ja tõsta inimeste liikumisaktiivsust,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles