Galerii: Malis alustab teenistust uus üksus Estpla-28

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile keskpäeval saabus Gao sõjaväebaasi jalaväerühm Estpla-28, mis vahetab välja seni Malis mässutõrjeoperatsioonil Barkhane teeninud rühma.

Estpla-28 teenistus Malis algab sisseelamisperioodiga, mille jooksul prantslased ja Estpla-26 tutvustavad saabujatele kohalikku eluolu, Gao sõjaväebaasi ja baasi püsitoiminguid. Ülevaate saamisele järgneb üksuste praktiline koostöö, mille käigus kaks Eesti rühma täidavad ülesandeid üheskoos: näiteks on selle nädala lõppu planeeritud ühine pääslate mehitamine Gao sõjaväebaasis.

Järkjärguline vastutuse üleandmine päädib varustuse hooldamise ja üleandmisega, misjärel Estpla-26 alustab ettevalmistustega, et Eestisse naasta.

Prantsusmaa jalaväepataljoni lahingugrupi ülem kolonel Francois-Xavier Elias tervitas uut üksust ja tunnustas Estpla-26 tehtud töö eest, andes rühmaülemale üle tänukirja.

«Rühm näitas kõikide nendele pandud ülesannete täitmisel üles professionaalsust ja oli jalaväepataljoni lahingugrupi hinnatud ning usaldusväärne allüksus,» ütles kolonel Elias rivistusel.

Prantsusmaa mässutõrjeoperatsioon Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ja anda seeläbi panus Euroopa-suunalise ebaseadusliku immigratsiooni ja inimkaubanduse tõkestamiseks. Lisaks Eestile toetab operatsiooni Suurbritannia transpordihelikopteritega ja Hispaania õhuväekomponendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles