Trump ründas Muellerit teravate säutsudega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Alex Wong / ZUMAPRESS.com / Scanpix

USA president Donald Trump ründas täna senisest ägedamalt eriprokurör Robert Muellerit, kes juhib uurimist Venemaa sekkumise kohta 2016. aasta presidendivalimiste kampaaniasse ja Trumpi meeskonna kokkumängu kohta venelastega.

Trumpi rünnakud on muutunud salvavamaks pärast seda, kui ta nimetas ametisse uue justiitsministri, kes on Muelleri juurdlust teravalt kritiseerinud.

«Libauudiste meedia on teinud Bob Muellerist pühaku, kuigi tegelikult on ta hoopis selle vastand,» ütles Trump ühes säutsus. «Ta teeb meie kriminaalkohtusüsteemile TOHUTUT kahju, sest ta vaatab ainult üht poolt. Siit tulevad kangelased, aga nendeks ei ole Mueller ja tema kohutav vihaste demokraatide jõuk.»

Trump on korduvalt eitanud katseid Muelleri juurdlus sulgeda, aga tema rünnakud on järsult hoogustunud pärast seda, kui vabariiklased kaotasid vahevalimistel esindajatekojas enamuse. Demokraadid on lubanud algatada esindajatekoja juurdluskomiteedes täiendavaid uurimisi Trumpi äride ja nende Venemaa-sidemete asjus.

Presidendi järjekordne rünnak tuli pärast seda, kui Mueller ütles, et Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort valetas föderaaluurijatele Venemaa-juurdluses, rikkudes kohtulikku kokkulepet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles