Kuriteo matkimine aitas endise abilinnapea süüasja kohtusse viia (1)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artjom Suvorovit (paremal) kaitses kohtus vandeadvokaat Aivar Pilv.
Artjom Suvorovit (paremal) kaitses kohtus vandeadvokaat Aivar Pilv. Foto: Margus Ansu

Eile algas Tartu maakohtus Tartu endise abilinnapea Artjom Suvorovi süüasja kohtulik arutamine, kus prokuratuur süüdistab Suvorovit korduvas altkäemaksu võtmises ning ühel korral altkäemaksu küsimises ja kelmusekatses. Suvorovi süü tõendamiseks võttis uurimisrühm appi kuriteo matkija.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Margus Gross selgitas avakõnes, et aastatel 2015–2017 hoolitses Suvorov selle eest, et linnaeelarvest makstaks tema sõprade ja tuttavatega seotud spordiklubidele ja ühingutele toetusraha. Vastutasuks sai ta raha ja kingitusi, mille väärtus ületab 600 euro piiri.

Et Suvorovi pideva altkäemaksu võtmise kahtlusi kinnitada, kaasas uurimisrühm menetlusse matkija, too esitles end Suvorovile inimesena, kes palub toetuse saamiseks abi. Matkija kohtus Suvoroviga uurimisaja vältel kaheksal korral.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles