Guardian: Trumpi endine kampaaniajuht kohtus WikiLeaksi asutajaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Trumpi kampaaniaülem Paul Manafort selle aasta veebruaris Washingtoni ringkonnakohtust väljumas. FOTO: Yuri Gripas/reuters/scanpix
Endine Trumpi kampaaniaülem Paul Manafort selle aasta veebruaris Washingtoni ringkonnakohtust väljumas. FOTO: Yuri Gripas/reuters/scanpix Foto: YURI GRIPAS/REUTERS/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort pidas salakõnelusi WikiLeaksi asutaja Julian Assange'iga, kirjutas teisipäeval ajaleht Guardian, lisades, et kohtumised toimusid ka Trumpi kampaaniameeskonnaga ühinemise ajal.

Manafort käis 2013., 2015. ja umbkaudu 2016. aasta märtsis Londoni Ecuadori saatkonnas Assange'iga kohtumas.

WikiLeaksi süüdistatakse tuhandete väidetavalt Vene häkkerite poolt Trumpi vastaskandidaadi Hillary Clintoni kampaaniameeskonnalt varastatud e-kirjade lekitamises, kirjutas leht allikaid avaldamata.

Guardian viitas ka Ecuadori luureagentuuri Senain dokumendile, kus on Paul Manafort kirjas kui üks saatkonnas Assange'i külastanud isikutest.

WikiLeaks lükkas väite tagasi ja ütles Twitteris, et veab Guardianiga «miljoni dollari ja toimetaja pea peale kihla, et Manafort ei ole kunagi Assange'iga kohtunud».

Manaford juhtis Trumpi valimiskampaaniat 2016. aasta märtsist augustini.

Guardiani sõnul jääb ebaselgeks, miks Manafort Assange'i külastas.

Assange redutab alates 2012. aasta juunist Ecuadori Londoni saatkonnas, et vältida vahistamist. Kuigi Rootsi võimud on talle 2012. aastal esitatud vägistamissüüdistustest nüüdseks loobunud, soovivad Briti võimud teda endiselt vahistada kautsjonireeglite rikkumise eest.

Assange pelgab, et Suurbritannia annaks ta üle USA-le, kus teda ähvardaks vangistus seoses Ühendriikide salajaste sõjaliste dokumentide ja diplomaatiliste kirjavahetuse avaldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles