M-Sporti kohta käiv kõlakas sai hoogu juurde

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pontus Tidemand on senisel karjääri jooksul osalenud WRC-autol kahel MM-rallil: 2013 (pildil) ja 2014 Rootsis.
Pontus Tidemand on senisel karjääri jooksul osalenud WRC-autol kahel MM-rallil: 2013 (pildil) ja 2014 Rootsis. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Kuigi M-Sporti rallimeeskond pole jätkuvalt kinnitanud, et osaleb ka 2019. aastal WRC-sarjas, käivad neil siiski läbirääkimised uute pilootidega. Ainsana on Briti meeskond sõlminud lepingu tänavugi neid esindanud Teemu Sunineniga, aga aina tõenäolisem näib, et tiimi teises autos võtab vähemalt osadeks rallideks koha sisse Pontus Tidemand.

Seda viimast lubab väita tõik, et 27-aastane rootslane ei jätka Škoda WRC2 tehasetiimis, kus ta on sõitnud viimased neli hooaega. Selle aja tipphetkeks jäi 2017. MMi alamkategooria meistritiitel.

«Meil oli võimalus Škodas jätkata, aga see oleks tähendanud viit aastat ja aeg lendab,» selgitas Tidemand oma otsust Autospordile. «Ma saan sel aastal 28 ja et minust saaks kunagi WRC-piloot, pean tegema midagi teistsugust.»

Rootslase väitel pole midagi veel kivisse raiutud: «Töötame võimaluste loomiseks. Ehk saame mõnel rallil osaleda WRC-autol. Rootsi on alati selles osas siht olnud. See on üks rallidest, kus suudaksin välja sõita hea tulemuse. Vaatame seda asja.»

Škoda värve kannavad 2019. aastal MM-sarjas tänavune WRC2 maailmameister Jan Kopecky ja tulevikutäht Kalle Rovanperä.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles