Välisministeerium kutsus Ukraina sündmuste tõttu välja Venemaa suursaadiku (11)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene suursaadik Eestis Aleksandr Petrov kutsuti välisministeeriumisse
Vene suursaadik Eestis Aleksandr Petrov kutsuti välisministeeriumisse Foto: Sander Ilvest

Välisministeerium kutsus täna seoses Venemaa sõjalise jõu kasutamisega Ukraina mereväelaste ja laevade vastu Kertši väinas välja Venemaa suursaadiku Eestis Aleksandr Petrovi.

Kohtumisel suursaadikuga kutsus välisministeerium Venemaad üles viivitamatult vabastama laevad ning nende meeskonnaliikmed. Samuti rõhutas välisministeerium, et Venemaa peab tagama meresõiduvabaduse Ukraina ja teiste riikide laevadele Kertši väinas ja Aasovi merel vastavalt rahvusvahelisele õigusele.

Eesti ei tunnusta Krimmi ebaseaduslikku annekteerimist ning avaldab toetust Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele.

Välisminister Sven Mikser mõistis vahetult sündmuste järel hukka Venemaa rünnaku Kertši väinas.

«Tegemist on Venemaa tahtliku pingete eskaleerimisega, rahvusvahelise õiguse jõhkra rikkumisega ning agressiooniga Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse vastu,» ütles Mikser oma avalduses.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles