Külmaga riietu kihiliselt

Tamrex OÜ
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tamrex

Külm, pime ja vihmane hooaeg on Eestis üsna pikk. See ei saa takistuseks eestlaste armastusele palju õues viibida, kui end oskuslikult riietada.

Pole tähtis, kas vajad rõivastust igapäevaseks töötegemiseks, pikale ja raskele matkale, kodu ümber toimetamiseks või lastega õues trallimiseks. Kõigi nende tegevuste ühine joon on üks - aktiivne liikumine, mis nõuab külma ja märja aja saabudes enam tarkust ja süvenemist.

Eesti kliimas on külmal ajal oluline riiete soojapidavus. Seetõttu võiks talveriiete valimisel meeles pidada kahte põhimõtet: riietu kihiliselt ning arvesta, et saaksid end mugavalt liigutada. Oluline on ka müts, sest suur hulk kehasoojusest kaob just katmata pea ja kaela kaudu.

Enne talveriiete valimist tuleks läbi mõelda, kui palju tavaliselt õues aktiivset toimetamist esineb – liikuv inimene vajab kihilist ja hästihingavat riietust, mis viib niiskuse kiiresti kehast eemale ning millelt saab töö edenedes riidekihte ära võtta.

Tähtsaim on see, et keha oleks kuiv ja soe. Seda ei olegi alati nii lihtne tagada – vähegi aktiivsem liigutamine paneb talveriiete kandja higistama. Kui riie ei lase kehaniiskusel aurustuda, jääb see hullemal juhul naha pinnale või keha ja rõivaste vahele ringlema, tekitades palava ja umbse tunde.

Külma ilmaga tuleks riietuda kihiliselt. Need kolm peamist rõivakihti on:

  1. Soe pesu, mille eesmärk on hoida nahapind kuivana ja anda sooja.
  2. Vaheriie ehk mõni kampsun, dressipluus või fliis, mille eesmärk on kehasoojus isoleerida.
  3. Ilmastikukindel kiht ehk mõni soe, ent hingav ja kerge talvejope või vihmase ilma puhul õhem vihmajope.
     
Foto: Tamrex

Väga hea valik kvaliteetseid, mugavaid ja funktsionaalseid talveriideid saad proovida TAMREXis. Üllataval kombel pakub tööriiete pood mõistlike hindadega häid lahendusi vabaks ajaks nii meestele, naistele kui üht-teist ka lastele.

TAMREXi kaupluste riiulitelt leiab kõik vajaliku, et järgida kolmekihilise riietumise põhimõtteid.

Esimeseks kihiks:

Teiseks kihiks:

Kolmandaks kihiks:

Jalga:

Kätte:

Pähe:

Loe lisainfot e-poest www.tamrex.ee

Copy
Tagasi üles