Mart Helme: võib juhtuda, et pärast valimisi koputavad kõik erakonnad EKRE ukse taga (27)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE esimees Mart Helme.
EKRE esimees Mart Helme. Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Kuigi enamik Eesti erakondi on valitsuse moodustamise koos EKRE-ga välistanud, usub rahvuskonservatiivide juht Mart Helme, et tõde selgub märtsi alguses riigikogu valimiste järel.

Seekordses saates «Esimene stuudio» räägiti nii Toompeal rüselusega lõppenud meeleavaldusest, EKRE sõprade veebifoorumist kui ka muudel teemadel. Saatejuht Johannes Tralla juhtis saatekülalise tähelepanu sellele, et enamik erakondi on valitsuse moodustamise EKRE-ga välistanud. Mart Helme on aga teist meelt.

«Me näeme, kas koostööst keeldumine on reaalne või mitte, 3. märtsi öösel ja kõik sõltub valimistulemustest,» sõnas Helme.

EKRE esimehe sõnul tunneb ta Eesti poliitikat ja poliitikuid nii palju küll, et teab, «kui kahepalgelised, kui selgrootud ja kui sõnamurdlikud nad on». 

«Kui valimistulemused on niisugused, et ei ole võimalik teistmoodi valitsust teha, siis koputavad kõik meie ukse taga. Kõik,» avaldas saatekülaline veendumust.

Ühtlasi lubas Helme, et ainult sotsidega on EKRE-l koostöö välistatud. «Meie põhimõttelised erinevused on nii sügavad ja nii pikaajalised juba, et siin ei ole millestki rääkida,» lisas ta.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles