Helme EKRE meeleavaldusel olnud võllapuust: see on rahvakunst (24)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme
Mart Helme Foto: Erik Prozes / Postimees

Rääkides EKRE esmaspäevasel meeleavaldusel olnud hukkamist sümboliseerivatest piltidest ja atribuutikast, ütles erakonna esimees, et see oli rahvakunst.  

Saatejuht Johannes Tralla viitas ETV «Esimeses stuudios», et meeleavaldusel olid EKRE toetajad väljas nii-nimetatud reeturite võllapuuga, millel rippus mikser, mis kujutas välisminister Sven Mikserit, ja küsis, kuidas välisministri tütred seda pilti vaatama peaksid.

«Kui kuskil kolm aastat tagasi kultuurilehes Sirp ilmus pilt minu pojast Martinist, kellel oli kaelas silt «Minu m*** on puhas», siis me samuti nõudsime, et selline solvamine ja meelevaldne erinevate rumalate asjade kokku panemine tuleb Sirbi toimetuse poolt hukka mõista ja mida meile vastati? Meile vastati, et see on kunst, nüüd mina vastan teile samuti - see on kunst.

«See on rahvakunst - rahvas väljendas oma loomingulist pahameelt sellega, mis toimub riigis, sellega, et nad seostavad paljusid meie juhtivaid poliitikuid rahvuse reeturitena,» vastas Helme. «Kui see ei jõua kohale artiklite ja muu kodanikualgatuse korras, siis ma ei näe selles mitte midagi hirmsat, kui inimesed oma loomingulist fantaasiat natuke lennata lasevad,» lisas ta.

Kommentaarid (24)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles